Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Jeugdarts KNMG / Arts M&G of ANIOS jgz

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vast

Als arts binnen deze functie:

 • Ondersteun je kinderen in de leeftijdscategorie 0-19 jaar en hun ouders bij gezond opgroeien en het signaleren van ontwikkelingsproblematiek.
 • Voer je preventieve gezondheidsonderzoeken uit op consultatiebureaus, basisscholen en op het speciaal- en voortgezet onderwijs.
 • Onderhoud je contacten met en adviseer je scholen in het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs en neem je deel aan zorgteams.
 • Voer je het Rijksvaccinatieprogramma 0-19 jaar uit.
 • Adviseer je over jeugdbeleid, zorg voor risicojongeren en jeugdhulpverlening.
 • Volg je de ontwikkelingen binnen de jeugdgezondheidszorg.

Als arts binnen de jeugdgezondheidszorg:

 • Heb je interesse in het ontwikkelende kind en het gezin daaromheen.
 • Heb je affiniteit met de omgang met kinderen en ouders.
 • Ben je enthousiast, flexibel en besluitvaardig.
 • Kun je je aanpassen in een organisatie en omgeving die in beweging is; je werkt graag zelfstandig en je bent tegelijk gericht op (team)samenwerking.
 • Vind je het een uitdaging om te werken in een groter geheel, waarbij je onder andere samenwerkt met scholen, (para)medici en wijkteams.
 • Heb je een BIG-registratie arts.
 • Heb je een rijbewijs en ben je in het bezit van een auto.
 • Sta je open voor de Friese taal.
 • Moet je een recente Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Met wie ga je werken en waar?

Ons team bestaat uit momenteel uit 2 jeugdartsen, 5 jeugdverpleegkundigen, 2 doktersassistentes en 2 consultatiebureau-assistentes. Op het consultatiebureau werk je met de jeugdverpleegkundige en de consultatiebureau-assistente. Voor de schoolkinderen werk je voornamelijk samen met de doktersassistente.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Wieke Broekman-de Boer, jeugdarts, op werkdagen dinsdag, woensdag of donderdag via telefoonnummer 088-2299457 Wil je weten wat het vak inhoudt, dan ben je welkom om een dagdeel mee te lopen.                                                                                   

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling minimaal €3701,- en maximaal € 6103,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (CAR UWO veiligheidsregio’s schaal 11 ANIOS en 12 geregistreerd jeugdarts)
 • GGD Fryslân biedt een breed aanbod voor geaccrediteerde interne en externe scholingen. Voor ANIOS bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een zesdaagse introductiecursus van de NSPOH.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraag 17,05% van je brutosalaris. Methet IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.

Wie is je werkgever?

  GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners. Binnen GGD Fryslân zijn verschillende artsen functies. Het is mogelijk om ook kennis te maken met andere afdelingen, zoals infectieziektebestrijding of forensische geneeskunde.

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. De kernwaarden zijn dan ook samenwerken, klantgericht, nieuwsgiering, met eigenaarschap. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Word jij onze nieuwe collega? Dan horen we graag van jou! Je kunt solliciteren tot en met 1 juni 2022 via onderstaande knop. Wil je meer weten over GGD Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga dan naar www.ggdfryslan.nl en www.veiligheidsregiofryslan.nl. Of bekijk onze animatie via www.veiligheidsregiofryslan.nl/animatieVRF. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Sluitingsdatum 01 juni 2022

Meer over werken bij GGD Fryslân

Onder Veiligheidsregio Fryslân vallen bestuurlijk -naast crisisbeheersing- ook GGD Fryslân en Brandweer Fryslân. Bij elkaar werken er circa 2.000 medewerkers, waarvan er meer dan 1.100 brandweervrijwilliger zijn. Daarnaast zijn er 200 crisisfunctionarissen uit andere organisaties actief voor Veiligheidsregio Fryslân. Onze organisatie staat midden in de samenleving. Op het gebied van veiligheid en gezondheid werken wij samen met tal van organisaties.

Veiligheidsregio Fryslân kenmerkt zich als betrouwbaar, slagvaardig en betrokken. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden. Daarnaast zijn er meer dan 120 locaties verspreid over heel Fryslân: van een brandweerkazerne in Joure tot een consultatiebureau in Dokkum.