Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Informatiemanager CoPI

Fryslân,

Download de vacature

 

Wat ga je doen?

Bij een grootschalig incident of crisis wordt de samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten bij de plaats van een incident aangestuurd door het Commando Plaats Incident (CoPI). Om als CoPI goede besluiten te kunnen nemen, moet de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar zijn voor de juiste personen. Bijvoorbeeld informatie over de aard en omvang van het incident, de effecten en de wijze van bestrijden. Het is hierbij erg belangrijk dat alle informatie die relevant is voor de bestrijding actief beschikbaar wordt gesteld aan de hulpdiensten.

Een informatiemanager coördineert dit proces:

 • Je verzamelt, analyseert en beoordeelt zelfstandig informatie in het CoPI.
 • Je draagt zorg voor een eerste analyse en beeldvorming. Dit omvat eveneens de “aanrijfase” van een GRIP-opschaling. Je draagt daarin bij aan de ontwikkeling van een “startbeeld”.
 • Je draagt zorg voor een continu proces van adequate en juiste informatievoorziening in het CoPI.
 • Je verwerkt de informatie in een totaalbeeld en zorgt dat deze (via een computersysteem) toegankelijk wordt voor alle betrokken partijen.
 • Je presenteert bij iedere vergadering het actuele situatiebeeld aan het CoPI.
 • Je onderhoudt nauw contact met de informatiemanagers in de andere crisisteams die actief zijn.

Als Informatiemanager CoPI:

 • heb je hbo werk- en denkniveau
 • kennis van en ervaring met een politiek/bestuurlijke omgeving.
 • heb je toestemming van je werkgever om deze nevenfunctie uit te voeren.
 • kun je werken in een complexe en hectische omgeving waarin meerdere disciplines (zoals politie, brandweer, zorg en gemeente) actief zijn .
 • ben je accuraat, stressbestendig en heb je gevoel voor informatie- en communicatietechnologie.
 • heb je een flexibele instelling, geen ‘9-tot-5 mentaliteit’.
 • beschik je over een rijbewijs.

Tijdsbeslag

 • vakbekwaam worden (éénmalig 50 uur) en blijven (jaarlijks circa 100 uur) door middel van opleiding, training en oefening.
 • één week (7 dagen, 24 uur per dag) piket per 6 weken.
 • inzet bij incidenten een aantal keren per jaar. 

Wat bieden we jou?

We bieden je een uitdagende en veelzijdige operationele neventaak naast je huidige functie. Als je over de vereiste opleiding en ervaring beschikt, werk je jaarlijks circa 100 uur aan je vakbekwaamheid. Tijdens de inwerkfase zullen er een aantal extra opleidingsactiviteiten worden gepland. De kosten van opleiding, training en oefening worden door de afdeling Crisisbeheersing betaald. Voor de beschikbaarheidsdiensten (gemiddeld 1x per 6 weken) ontvang je een vergoeding, conform de piketregeling van Veiligheidsregio Fryslân.

Bijzonderheden

Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Voor externen geldt dat wij uitsluitend mensen zoeken die een dienstverband hebben bij een van onze ketenpartners. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectie.

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.

Algemene vacature afbeelding

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot uiterlijk 25 oktober 2020 solliciteren via de onderstaande knop. De gesprekken vinden plaats op 6 november 2020. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. Heb je vragen? Neem dan contact op met Rika Leijstra, clusterhoofd crisisbeheersing, via 088 22 999 69.

Sluitingsdatum 25 oktober 2020

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).