Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

(Forensisch) Verpleegkundige

Piketfunctie,

Wij zijn 3Noord!

Forensisch Geneeskunde 3Noord is het samenwerkingsverband van de Forensische Geneeskunde in Noord-Nederland. Dit samenwerkingsverband is in 2021 door de drie GGD ’s in Noord Nederland vastgelegd en hiermee hebben zij zich gecommitteerd aan een uniforme aanpak binnen de Forensische Geneeskunde in Fryslân, Groningen en Drenthe. Hiermee wil de Forensische Geneeskunde de kwaliteit te vergroten en de kwetsbaarheid van de afzonderlijke organisaties verkleinen.

Ons team

Het team forensische geneeskunde draagt zorg voor de (medische) uitvoering van postmortaal onderzoek, forensisch medisch onderzoek en medische zorg voor arrestanten en levert hiermee een bijdrage aan het (straf)recht, de openbare orde en de volksgezondheid. Voor deze dienstverlening is het team van forensisch artsen en verpleegkundigen 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereik- en inzetbaar.

Werken bij Forensisch Geneeskunde 3Noord betekent (op den duur) flexibel inzetbaar binnen de drie noordelijke provincies maar wel met een vaste standplaats. De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een dienstrooster. Omdat het een nieuwe situatie betreft en daarmee nog niet alles exact is uitgewerkt vragen we om enthousiasme, flexibiliteit (zaken kunnen wel eens anders lopen dan bedacht) en de wil om hier met elkaar een goed lopende samenwerking van te maken.

Wat ga je doen:

 • Verzorgen van bloedafnames.
 • Verzorgen van bloedproeven in het kader van verkeerscontroles (wegenverkeerswet) 12.
 • Ondersteunen van de forensisch arts bij het forensisch medisch onderzoek en letselfotografie.

Wat breng je mee:

 • Je hebt bij voorkeur HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent BIG geregistreerd.
 • Flexibiliteit en de bereidheid om buiten kantooruren te werken.
 • Je bent bekwaam voor de voorbehouden handeling bloedafname door middel van een venapunctie of bent bereid je hierin bij te scholen.
 • een stevige persoonlijkheid die houdt van afwisselende en/of onvoorspelbare situaties.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Naast bovengenoemde verwachten wij dat je vanuit je woon- of verblijfplaats binnen 90 minuten na een oproep aanwezig kunt zijn op het betreffende politiebureau. 

Wat bieden wij jou:

 • Inzet vindt plaats op basis van piket en hiervoor ontvang je een piketvergoeding conform de piketregeling van Veiligheidsregio Fryslân. Het salaris zal minimaal jouw eigen salaris zijn met een maximum van schaal 9 (CAR-UWO Veiligheidsregio’s). Bij daadwerkelijke inzet mogen de uren ook als daadwerkelijke werkuren gedeclareerd worden met de daarbij geldende buitendagvenstervergoeding.
 • Een bijscholing in afname van bloed.

""

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Breng jij mee wat we vragen en wil je onderdeel zijn van dit leuke team? Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 27 juni 2022 solliciteren via de onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 5 juli 2022. We verzoeken je met deze dag rekening te houden. Wil je meer weten over de functie? Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Fred Dirks, coördinator forensisch geneeskunde, via 06 82 38 14 15.

Sluitingsdatum 27 juni 2022

Werken bij GGD Fryslân

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).