Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Directie- en managementadviseur Bedrijfsvoering

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vast

Download de vacature

 

Met en voor wie ga je werken?

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van directie- en managementadviseur tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Ons team

Je gaat deel uitmaken van het managementteam Bedrijfsvoering. Het team bestaat uit een directeur Bedrijfsvoering, 4 afdelingshoofden en een clusterhoofd.  

Als directie- en managementadviseur Bedrijfsvoering

 • houd je je bezig met integrale beleidsadvisering en beleidsvoorbereidende werkzaamheden voor alle leden van het managementteam.
 • geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de directeur en het MT en ben je verantwoordelijk voor een adequaat besluitvormingsproces.
 • voer je in samenwerking met de beleidsadviseur planning & control en communicatie de redactie op de begroting, het jaarverslag, de kadernota en de bestuurs- en managementrapportage.
 • heb je een vlotte pen en lever je een bijdrage aan de kwaliteit van de schriftelijke adviezen.
 • fungeer je als klankbord en spin in het web binnen de kolom bedrijfsvoering en maak je verbinding naar de andere organisatieonderdelen: crisisbeheersing, GGD en Bedrijfsvoering.
 • treed je op als secretaris van het MT Bedrijfsvoering, bereid je vergaderingen voor op proces en inhoud en draag je zorg voor een terugkoppeling naar de afdelingen.
 • ben je cultuur (uit)drager en beweeg je daar in de organisatie makkelijk in.
 • ben je projectleider van programma’s die de organisatiecultuur raken.

Als directie- en managementadviseur Bedrijfsvoering is het logisch dat jij beschikt over:

 • Wo- werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring met integrale advisering in een complex bestuurlijke omgeving;
 • Ervaring op het gebied van organisatieverandering;
 • Ervaring met project- en procesleiderschap en het ontwikkelen van beleidsnotities;
 • De competenties: bestuurlijk en organisatorisch sensitief, verbindend, communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift), initiatiefrijk en analytisch sterk;
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht;
 • beheersing van de Friese taal (pré).

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5872,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (schaal 12 CAR UWO)
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een      aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.
 • De tijdelijke aanstelling kan in nader overleg plaatsvinden op basis van een payroll-constructie of detachering.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt tot uiterlijk 27 mei 2021 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 10 juni 2021. We verzoeken je met deze middag rekening te houden. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Erik Knoll, directeur Bedrijfsvoering via telefoonnummer 088 – 229 9944.

Sluitingsdatum 27 mei 2021

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).