Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Corona-arts (BCO-arts)

Fryslân, 3 maanden - uitzicht op vast

Download de vacature

 

GGD Fryslân heeft de taak om vanaf 1 juni inwoners met klachten in Fryslân te testen op het coronavirus. Hiervoor zijn reeds nieuwe teams samengesteld, maar door schommelingen in de vraag, hebben we uitbreiding van de teams nodig. Binnen Fryslân zijn meerdere testlocaties. Daarnaast is er een team bemonsteraars dat testen afneemt bij inwoners die niet zelfstandig naar een testlocatie kunnen komen. Bij positief geteste inwoners vindt er bron- en contactonderzoek (BCO) plaats. Daarnaast hebben we corona-artsen nodig die het BCO ondersteunen met alle medische vragen.

Als corona-arts ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

Jij bent verantwoordelijk voor de afhandeling van medische vragen in het kader van de bestrijding van de coronapandemie. Het bijdragen aan de kwaliteit van dienstverlening en het bevorderen van de deskundigheid binnen de teams staat hierbij centraal. Daarnaast ben jij het aanspreekpunt voor vragen van het team BCO en controleer je de casuïstiek op medische inhoud. Het gaat om medisch inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld medicatie of het interpreteren van laboratoriumuitslagen. Daarnaast valt ook het opstellen van relevante werkinstructies en het bijschaven van werkprocessen onder jouw takenpakket. Bovendien ben je beschikbaar voor algemene vragen van de telefonie-afdeling. Daarbij kun je zelf, indien nodig, terugvallen op een arts-supervisor; er zijn korte lijnen. 

Tot slot verwachten we van je dat je meedenkt met bijzondere en complexe casussen en ons team van professionals ondersteunt bij het beantwoorden van vragen van inwoners en organisaties. 

Wij vragen van je:

Jij bent een BIG-geregistreerde basisarts die graag zijn of haar expertise in wil zetten om deze coronacrisis door te komen. Je bent dan ook op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en weet jouw ‘public health’ blok goed in te zetten. Jij werkt altijd nauwgezet en zorgvuldig en weet prioriteiten te stellen. Anderen omschrijven jou als proactief, flexibel en doortastend. Daarnaast beschik jij over goede communicatieve vaardigheden.

Ons team

De werkomgeving is dynamisch en het team bestaat uit zeer betrokken medewerkers. In het team zitten zowel ervaren als minder ervaren medewerkers en de samenstelling van het team is aan verandering onderhevig. Het team wordt aangestuurd door het hoofd van de COVID-afdeling en een coördinator. We doen dit samen, dat is de sleutel tot succes in onze bestrijding van het coronavirus.

Wat wij bieden:

  • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring hanteren we inschaling in schaal 12, maximaal € 5.872,- bruto bij een werkweek van 36 uur.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
  • We bieden een baan met flexibele werktijden in een organisatie met een informele sfeer en (maatschappelijk) betrokken collega’s
  • De tijdelijke aanstelling vindt plaats op basis van uitzenden/payroll of in overleg op basis van detachering, voor een bepaalde duur van 3 maanden met de intentie om bij goed functioneren en afhankelijk van voldoende werkhoeveelheid te verlengen.

Bijzonderheden

Deze vacature staat slechts een beperkte tijd open. Zodra wij voldoende reacties hebben ontvangen sluiten we de vacature. Na een korte telefonische kennismaking volgt er een Microsoft Teams gesprek met een van onze recruiters en aansluitend kun je zo snel mogelijk beginnen. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is het overleggen van een recente VOG.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Solliciteren kan via deze onderstaande knop. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Maaike Kistemaker, 06 - 31 64 90 92 of Bastiaan Post, 06 - 55 55 22 84, recruiters van Veiligheidsregio Fryslân. Wil je meer weten over GGD Fryslân en Veiligheidsregio Fryslân? Ga dan naar www.ggdfryslan.nl en www.veiligheidsregiofryslan.nl. Of bekijk onze animatie via www.veiligheidsregiofryslan.nl/animatieVRF.

Sluitingsdatum 01 januari 2021

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).