Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Bemonsteraars

Fryslân, Tijdelijke aanstelling

Download de vacature

 

We kunnen niet meer op ons gemakje uiteten, naar de sportschool of ons ‘zorgeloze zondagmiddagbakkie’ doen met onze (groot)ouders. Het coronavirus raakt ons allemaal. Maar samen kúnnen we het virus eronder krijgen.
Wil jij je steentje bijdragen in de strijd tegen COVID-19? Wij zijn hard op zoek naar bemonsteraars die ons op de verschillende testlocaties in Fryslân helpen bij het afnemen van coronatests.

Kom jij ons team versterken? #AlleenSamen

Jouw taken als Bemonsteraar:

 • Jij neemt de test af (nasopharynx uitstrijk /keel- en neusswab) in onze teststraten of bij inwoners thuis die niet zelfstandig naar de teststraten kunnen komen. Dit doe je samen met een coördinerend verpleegkundige.
 • Je voert jouw werkzaamheden uit volgens een vast protocol en gemaakte werkafspraken. De test wordt uitgevoerd in volledige persoonlijke bescherming.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de administratie als iemand zich meldt voor een test.

Jouw profiel:

 • Je hebt minimaal een MBO niveau 4 opleiding in een zorgrichting afgerond  (het kan natuurlijk ook zijn dat je derde- of vierdejaars hbo- of wo-student bent in een medische, zorg of sociale richting).
 • Je bent sociaal, geduldig en een echte teamplayer.
 • Je bent flexibel en minimaal (drie dagen) 24 uur per week beschikbaar. Ook in het weekend.
 • Je werkt secuur, bent zelfstandig en kunt goed je grenzen aangeven.
 • Je bent op korte termijn beschikbaar en bent bereid op diverse testlocaties in Friesland te werken (je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer).
 • Je staat stevig in je schoenen, bent veerkrachtig en weet hoe je iemand moet geruststellen.
 • Beheersing van de Friese taal is een pre.

Wat wij bieden:

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring hanteren we inschaling in schaal 6, van € 1.934,- tot maximaal € 2.904,- bruto per maand, bij een werkweek van 36 uur.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • De tijdelijke aanstelling vindt plaats op basis van uitzenden/payroll of in overleg op basis van detachering, voor een bepaalde duur van 3 maanden met de intentie om bij goed functioneren en afhankelijk van voldoende werkhoeveelheid te verlengen.
 • De ultieme kans om je CV uit te breiden en fijne collega’s die je graag ondersteunen!

Ons team

We zijn flink onder de indruk van de impact van het coronavirus op ons leven én werk. Juist daarom is het van groot belang een fijn team te hebben waar je op kunt bouwen en vertrouwen. In ons team zitten zowel ervaren als minder ervaren medewerkers. Zij worden aangestuurd door het hoofd van de COVID-afdeling en twee coördinatoren. We doen dit samen, dat is de sleutel tot succes in onze bestrijding van het virus.

Bijzonderheden

Deze vacature staat slechts een beperkte tijd open. Zodra wij voldoende reacties hebben ontvangen, zullen we de vacature sluiten. Na je sollicitatie zullen onze recruiters binnen vijf werkdagen contact met je opnemen om een Microsoft Teams videogesprek in te plannen. Aansluitend kun je zo snel mogelijk beginnen. Onze Bemonsteraars starten met een training die in de komende weken meestal op een woensdag plaats zal vinden.

 

Algemene vacature afbeelding

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Solliciteren kan via de onderstaande button. Heb je vragen? Neem dan contact op met Maaike Kistemaker, 06 - 31 64 90 92 of Bastiaan Post, 06 - 55 55 22 84 Recruiters van de Veiligheidsregio Fryslân.

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).