Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Beleidsadviseur Organisatie & Personeel

Leeuwarden, 1 jaar - uitzicht op vast

Download de vacature

 

Met en voor wie ga je werken?

Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken Crisisbeheersing, Brandweer en GGD samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van beleidsadviseur Organisatie & Personeel tot medewerker materieelbeheer, van jeugdverpleegkundige tot adviseur financiën: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Onze afdeling

Je gaat deel uitmaken van een groep enthousiaste collega’s. Onze afdeling bestaat uit 8 P&O-adviseurs, een junior-adviseur, de Arbo preventie medewerker, de trajectbegeleider re-integratie en 8 medewerkers van de personeels- en salarisadministratie, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van personeel en organisatie. Met elkaar leveren wij een bijdrage aan de doelstellingen van Veiligheidsregio Fryslân.

Als beleidsadviseur:

 • heb je de helikopterview van het team P&O waarmee je vanuit de organisatieonderdelen het overzicht bewaart.
 • signaleer je maatschappelijke, juridische en wetenschappelijke ontwikkelingen en vertaal je deze naar beleidsinitiatieven en projecten. Dit betreft beleidsinitiatieven op zowel tactisch als strategisch niveau (voorbeelden hiervan zijn de WNRA, ‘Great Place to Work’ en leiderschapsvisie).
 • zwengel je ontwikkelingen en vernieuwingen aan en trek je trajecten op het gebied van cultuur- en organisatievraagstukken.
 • ben je sparringpartner voor je collega’s op de verschillende niveaus.
 • kun je complexe materie vanuit verschillende perspectieven bekijken en je visie daarop geven.
 • ben je een stevige gesprekspartner voor het organisatiebreede management, waar je in verschillende situaties kunt adviseren.
 • ben je in staat om je eigen werkprocessen te managen, kun je goed reflecteren en laat je hierin een grote mate van flexibiliteit zien.

Als beleidsadviseur is het logisch dat jij beschikt over:

 • academisch werk -en denkniveau, richting Bedrijfskunde, Organisatieverandering, HRM.
 • ruime ervaring in een vergelijkbare functie.
 • ervaring in het vertalen van complexe materie, ontwikkelingen en juridische taal in heldere teksten en adviezen.
 • een stevige persoonlijkheid die praktisch is ingesteld en goed kan schakelen tussen de verschillende niveaus.
 • ervaring met projectmanagement en kennis van verandermanagement.
 • ervaring in een bestuurlijke omgeving
 • de kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.
 • beheersing van de Friese taal (pre). 

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5.169 bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (schaal 11 CAR UWO)
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraagt 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een      aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. 

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag zo spoedig mogelijk van jou! Je kunt tot uiterlijk 16 mei 2021 solliciteren via onderstaande knop. De gesprekken vinden plaats op woensdag 26 mei 2021, wij vragen je om met deze dag rekening te houden. In verband met Corona kunnen de eerste gesprekken gevoerd worden via TEAMS. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Wilma Zoer, afdelingshoofd P&O, via telefoonnummer 088-2299708.

Sluitingsdatum 16 mei 2021

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).