Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Basisarts – Jeugdarts KNMG

Bolsward, 1 jaar - uitzicht op vast

Met en voor wie ga je werken?

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid van en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese inwoners.

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân. Binnen Veiligheidsregio Fryslân werken GGD, Brandweer en Crisisbeheersing samen aan een veilig en gezond Fryslân. Samenwerken met andere organisaties staat hierbij centraal. Ons werk is divers, geen dag is hetzelfde. Net als de mensen die bij ons werken. Van jeugdarts tot monteur, van jeugdverpleegkundige tot P&O-adviseur: wij zijn allemaal Veiligheidsregio Fryslân. Iedereen draagt vanuit de eigen expertise bij aan het functioneren van onze organisatie. Daarbij streven we naar een ‘Great Place to Work’ voor onze medewerkers. Dit betekent onder meer dat we aandacht hebben voor goed werkgeverschap, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers.

Ons team

Je gaat deel uitmaken van een zelforganiserend team met betrokken collega’s. Ons team bestaat uit zorgprofessionals, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van jeugdgezondheidszorg. Verschillende disciplines, zoals jeugdartsen, verpleegkundigen, doktersassistenten en consultatiebureau assistenten, werken samen binnen het vakgebied JGZ. Je komt te werken in Bolsward, Makkum en Wommels. Het is mogelijk dat je ook voor andere taken binnen de GGD wordt gevraagd, bijvoorbeeld voor de infectieziektebestrijding of forensische geneeskunde.

Als jeugdarts:

 • Ondersteun je kinderen en hun ouders bij gezond opgroeien en het signaleren van ontwikkelingsproblematiek.
 • Voer je preventieve gezondheidsonderzoeken uit op consultatiebureaus en basisscholen.
 • Adviseer je over jeugdbeleid, zorg voor risicojongeren en jeugdhulpverlening.
 • Voer je het Rijksvaccinatieprogramma 0-19 jaar uit conform de wet BIG.
 • Onderhoud je contacten met scholen en neem je deel aan zorgteams en buurtnetwerken.
 • Volg je de ontwikkelingen binnen de jeugdgezondheidszorg.

Als jeugdarts beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau, BIG-registratie basisarts.
 • Registratie als jeugdarts KNMG is een pre.
 • Interesse in en affiniteit met de jeugdgezondheidszorg.
 • Je bent toegankelijk, je stapt probleemloos af op collega’s en maakt makkelijk persoonlijk contact.
 • Je bent goed in samenwerken met verschillende interne- en externe disciplines en actief in de ontwikkeling naar zelforganiserende teams.
 • Je bent enthousiast, flexibel en besluitvaardig. Je kunt je aanpassen in een organisatie en omgeving die in beweging is; je werkt graag zelfstandig en je bent tegelijk gericht op (team)samenwerking.
 • Een rijbewijs en in het bezit van een auto.
 • Passieve beheersing van het Fries is een pre.
 • De kernwaarden van Veiligheidsregio Fryslân: samenwerkend, nieuwsgierig, met eigenaarschap en klantgericht.

Wat bieden we jou?

 • Afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring bedraagt de inschaling maximaal € 5.169,- of €5.872,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. (Schaal 11 of 12 CAR UWO)
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit bedraag 17,05% van je brutosalaris. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een reiskostenvergoeding.
 • Wij zoeken een collega voor een langere periode. Veiligheidsregio Fryslân start met een aanstelling voor de periode van één jaar. Bij goed functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.

Bijzonderheden

Wanneer je bij ons komt werken, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. Interne en externe werving vindt gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Vacature informatie

Solliciteer nu!

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Je kunt tot en met 23 januari 2022 solliciteren via onderstaande knop. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 1 februari 2022. We verzoeken je met dit dagdeel rekening te houden. Wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met Siwarde Nauta, Jeugdarts, via telefoonnummer 088-2299484 (bereikbaar vanaf 10 januari 2022). Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag.

Sluitingsdatum 23 januari 2022

Werken bij GGD Fryslân

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).