Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

(afstudeer) Stagiair Online Communicatie

Leeuwarden, minimaal 3 maanden vanaf februari 2021

Download de vacature

 

Als stagiair online communicatie:

Draai je, naast je eigen stageopdracht, mee in team Online. Team Online richt zich op alle online uitingen van Veiligheidsregio Fryslân. Aan de hand van onze online strategie bedenken én creëren we voor het grootste gedeelte zelf onze content, waar veel nadruk ligt op beeld (van foto tot gifjes en van meme tot infographic). Tijdens je stage ga je meedraaien in het team dat verantwoordelijk is voor het beheer en doorontwikkeling van onze online kanalen. Werkzaamheden verschillen van bijhouden van de websites tot het maken van een video voor online (sociale) media. Daarnaast draai je mee in kleinere projecten, waarbij we rekening houden met jouw interesses en de eisen vanuit je opleiding. Tijdens de stageperiode kun je aan de slag met een van onze opdrachten, maar als je zelf een tof idee hebt dan horen we dat graag.

Wie ben jij?

We bieden jou een aantrekkelijke stageplaats met goede begeleiding, maar we verwachten ook wat van jou. Je bent ambitieus en wil zoveel mogelijk leren. Je hebt affiniteit met onze crisisorganisatie en online communicatie. We gaan ervan uit dat je de wil hebt om samen te werken met anderen en initiatief toont. Wij kunnen ook altijd iets leren van jou! Je bent daarnaast nieuwsgierig en toegankelijk, je stapt probleemloos af op interne collega’s en maakt gemakkelijk persoonlijk contact. Daarnaast heb je een goede dosis humor.

Ons team

Team Online is een onderdeel van team Communicatie, wat zich focust op alle online uitingen van Veiligheidsregio Fryslân. Team Communicatie bestaat uit een groot aantal communicatieprofessionals, allemaal met eigen kennis en expertise op het gebied van strategie, advies, online communicatie en uitvoering. Je werkt samen met communicatieadviseurs, webredacteuren, communicatiemedewerkers en vormgevers. Met elkaar leveren wij een bijdrage aan de communicatiedoelstellingen van Veiligheidsregio Fryslân.

Wat vragen wij van jou

  • Je volgt een opleiding aan een universiteit of HBO in de richting communicatie, (nieuwe) media, journalistiek, social media of marketing.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar, voor een periode van minimaal 3 maanden.
  • Kennis van een CMS-systeem (Umbraco) en Coosto is een pré.
  • Kennis van vormgeving is een pré.
  • Affiniteit met online communicatie, zowel social media en websiteverkeer.

Ons aanbod

Een uitdagende en leerzame stage waarbij je direct praktijkervaring op doet. Je werkt niet alleen voor Veiligheidsregio Fryslân, maar ook voor Brandweer Fryslân en GGD Fryslân. Als stagiair van team Communicatie/team Online werk je ook daadwerkelijk voor alle drie kolommen; een ontzettende veelzijdige stage dus! Er is veel ruimte om de stageopdracht en je werkzaamheden af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en die vanuit je opleiding. Je krijgt van ons genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Onze stagevergoeding is € 300,- bruto per maand. Daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van alle werkfaciliteiten in onze organisatie.

Als je in onze organisatie komt stagelopen of afstuderen, moet je een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ - een zogenaamde VOG - kunnen overleggen. Dit is een soort bewijs van goed gedrag. Wij helpen je om een VOG aan te vragen en vergoeden de kosten hiervoor.

Informatie en sollicitatie

De coronaperiode dwingt ons allemaal om op een andere manier samen te werken. Dat betekent dat je veel vanuit huis zult werken. Uiteraard zorgen we ervoor dat daarin goed begeleid wordt. Het kan zijn dat ook je sollicitatiegesprek digitaal plaatsvindt, via Teams. We verzoeken je om alvast rekening te houden met de datum voor het gesprek op vrijdag 11 december.

Algemene vacature afbeelding

Benieuwd wat onze huidige stagiair ervan vindt?

Bekijk het interview met stagiair Nienke

 

Vacature informatie

Solliciteer nu

Is je interesse gewekt?

Dan horen we graag van jou! Solliciteer dan voor 2 december 2020 via de onderstaande knop. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ellen Geul, webredacteur via telefoonnummer: 088 22 99 940.

Sluitingsdatum 02 december 2020

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger. Zij richt zich onder andere op infectieziektenbestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeert en adviseert de GGD Fryslân de gemeenten over de gezondheid van de Friese burger.

GGD Fryslân werkt klantgericht, lokaal en dichtbij de mensen. Dat de GGD vanuit drie regio's, een team beleid en de afdeling Centrale Dienst en Ondersteuning (CDO).