Week van de Lentekriebels

18 maart 2019

Op maandag 18 maart 2019 start de Week van de Lentekriebels. Veel basisscholen, zowel het reguliere als het speciaal basisonderwijs, doen weer mee. Het thema van deze 14e editie is ‘Ik wil het graag weten - Heb je me alles al verteld?!'. Kinderen zijn namelijk enorm nieuwsgierig en hebben veel vragen over relaties en seksualiteit.

Over de Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels is bedoeld als een stimulans of een vast moment in het jaar om lessen te geven over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. Basisscholen zijn sinds 2012 verplicht om hier aandacht aan te besteden, maar zijn vrij om er zelf invulling aan te geven. Met de digitale lesmethode Kriebels in je Buik – een doorlopende leerlijn van groep 1 tot en met 8 - wordt dat makkelijk gemaakt. De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek voor het speciaal- en basisonderwijs. Op www.kriebelsinjebuik.nl en www.kriebelsinjebuikso.nl zijn voorbeeldlessen te zien. En kom alvast in de stemming met het Lentekriebelslied, gezongen door Anniek en Pepijn!

Doordat er aandacht is op school, is het gemakkelijker voor ouders/opvoeders om hier thuis over door te praten. GGD Fryslân biedt ondersteuning door het geven van trainingen aan leerkrachten of het organiseren van een ouderavond en scholen kunnen de leskist lenen.

Ik wil het graag weten - Heb je me alles al verteld?!

Dat is het thema van dit jaar. Een breed thema dat aansluit op de nieuwsgierigheid van kinderen. Kinderen willen alles weten en de zekerheid hebben dat wij hen ook alles hebben verteld! Maar wat kunnen leraren kinderen in de klas vertellen? Welke vragen kunnen ze verwachten? Dat en meer staat op seksuelevorming.nl.

De Dokter Corrie Show komt weer op tv

In de Week van de Lentekriebels wordt een aantal afleveringen van de Dokter Corrie Show herhaald, elke werkdag rond 16.50 uur op NPO Zapp. In de Dokter Corrie Show geeft Dokter Corrie (gespeeld door Martine Sandifort) seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt hun vragen over puberteit, relaties en seksualiteit. Niet alleen chat ze iedere aflevering met een BN’er over deze onderwerpen, ze gaat ook op onderzoek uit, laat filmpjes zien, praat met tieners, kijkt naar het dierenrijk en put uit haar eigen saaie liefdesleven. Bekijk hier het uitzendschema.

Voor meer informatie: www.seksuelevorming.nl/weekvandelentekriebels

Week van de Lentekriebels, Floor Godefroy

Bron afbeelding: Floor Godefroy

Op deze website gebruiken we cookies