Voorlezen is leuk en plezierig: BoekStartcoach op het consultatiebureau

24 januari 2019

Vanaf januari is BoekStartcoach Tjitske van der Velde op het consultatiebureau van de Donger in Dokkum te vinden. Ze is hier wekelijks aanwezig en is er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen en boekjes.

Taalontwikkeling door voorlezen

In het consultatiebureau gaat Tjitske met ouders in gesprek over hoe leuk en plezierig voorlezen kan zijn. “Kinderen kunnen al vanaf drie maanden met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Met je baby op schoot plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby. Voorlezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling, maar het is vooral ook leuk om te doen. Daarom wil ik als BoekStartcoach graag het voorleesplezier promoten. Het mooie van mijn aanwezigheid in het consultatiebureau is dat je meer ouders kunt bereiken. Andersom wil ik het voor ouders zo gemakkelijk mogelijk maken om met vragen naar mij toe te komen.” 

Wat is BoekStart?

BoekStart is een samenwerking tussen de Bibliotheek, jeugdgezondheidszorg en de gemeente. In 2009 werd in Fryslân het eerste Boekstartkoffertje uitgereikt. Inmiddels werken in alle gemeenten, bibliotheken en consultatiebureaus van GGD Fryslân samen. Met BoekStart willen we zoveel mogelijk ouders en hun jonge kinderen laten genieten van samen boekjes bekijken en voorlezen.

Vragenuurtje

De BoekStartcoach heeft vanaf 20 maart ook wekelijks op woensdag een vragenuurtje (14.30-15.30 uur) in de bibliotheek van Dokkum. Daar geeft ze ouders uitleg over de bibliotheek en helpt bij het inschrijven van hun kind.

Op deze website gebruiken we cookies