Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Verpleegkundige De Flecke als eerste zorgmedewerker gevaccineerd in Fryslân.

15 januari 2021

Vrijdagochtend 15 januari kreeg Bianca Jongsma (24), verpleegkundige bij Patyna in verpleeghuis De Flecke in Joure, om 7.45 uur als eerste medewerker in de ouderenzorg in Fryslân het coronavaccin toegediend in het WTC Expo in Leeuwarden.

Doktersassistente Jolanda Veenstra zette het eerste prikje bij Bianca. Bianca werkt aan het bed en heeft tijdens de eerste golf een flinke uitbraak meegemaakt. “Het was een heftige periode. Als je ziet wat corona met vooral oude mensen doet… Daarom laat ik me vaccineren.”

Kort na deze eerste prik kwamen de eerste zorgmedewerkers zich melden voor hun vaccinatie. In totaal is er in het WTC Expo ruimte voor 23 'priklijnen'. Per priklijn kan elke vijf minuten iemand worden gevaccineerd.

GGD Fryslân is vrijdagochtend 15 januari gestart met het vaccineren van personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen. De komende tijd prikt de GGD dagelijks 325 zorgmedewerkers. Dit aantal kan oplopen als er meer vaccin beschikbaar komt. In de priklocatie in WTC Expo in Leeuwarden is ruimte voor ruim 3000 vaccinaties per dag.

Meer weten over vaccineren? Kijk op www.coronavaccinatie.nl.