Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Verder met AstraZeneca voor 60+

09 april 2021

Mensen geboren in 1960 of eerder kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen geboren in 1961 of later krijgen een ander vaccin.

Het kabinet volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad.

De Gezondheidsraad adviseert ook dat wie al een eerste keer geprikt is met AstraZeneca, zoals gepland de tweede prik kan halen. Wereldwijd is geen enkel geval gemeld van ernstige bijwerkingen na een tweede prik met AstraZeneca. De gemelde zeer zeldzame bijwerkingen doen zich binnen twee weken na de eerste prik al voor.

De personen voor wie de afspraak is afgezegd, krijgen via GGD GHOR een oproep per SMS voor het maken van een nieuwe afspraak. Bellen naar GGD Fryslân is niet nodig.

Voor een aantal groepen betekent het advies van de Gezondheidsraad dat zij met een ander vaccin geprikt zullen worden. Komende week wordt door het RIVM per groep bepaald hoe verder.

Lees meer over de ontwikkelingen rondom AstraZeneca op de website van de Rijksoverheid. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Bel dan met 0800-1351.