Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Vanaf eind april ook vaccinatielocatie in Appelscha

12 april 2021

Op 29 april opent GGD Fryslân een vaccinatielocatie in het Racket & Health Centre in Appelscha. Het is de achtste plek in Fryslân waar de GGD mensen gaat vaccineren tegen het coronavirus.

De priklocatie in Appelscha - aan de Nijesteegde 49A - zal toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. Hoeveel mensen er terecht kunnen, hangt af van het aantal beschikbare vaccins en de vaccinatievolgorde van de Rijksoverheid. Uitgangspunt van  
de GGD is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden. Er komen zes priklijnen.
 
Tot nu toe is vaccineren door GGD Fryslân mogelijk in Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen. Vanochtend werd de eerste prik ook gezet op locatie Franeker. Komende woensdag openen de deuren van vaccinatielocatie Dokkum en 26 april die van Koudum. Met deze achtste locatie in Appelscha verwacht GGD Fryslân nu voldoende dekking te hebben voor de gehele provincie. 

De uitbreiding met Appelscha is nodig om alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in de eigen woonomgeving te kunnen vaccineren: een groot deel van de mobiele 60-plussers, de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel.