Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Vaccineren met AstraZeneca uit voorzorg gepauzeerd

15 maart 2021

De afspraken van ruim 1900 mensen die deze week in Fryslân van de GGD het AstaZeneca-vaccin tegen corona zouden krijgen, gaan niet door. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het toedienen van het vaccin uit voorzorg landelijk gepauzeerd. Ook volgende week is het prikken met AstraZeneca niet mogelijk en vervallen hierdoor in Fryslân bijna 1000 afspraken. Er zijn voorlopig geen afspraken voor dit vaccin te maken.

Het pauzeren gebeurt naar aanleiding van meldingen over bijwerkingen in Scandinavië. Hoewel die in Nederland niet gemeld zijn, wacht het ministerie eerst nader onderzoek af. Dit gebeurt na advies van de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. Via de GGD kregen zorgmedewerkers tot 65 jaar het middel.

De 6600 afspraken voor het Pfizer-vaccin die deze week in de Friese vaccinatielocaties zijn gemaakt, gaan wel door. Dus ook voor de zorgmedewerkers vanaf 65 jaar.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Liever telefonisch contact? Bel dan met het publieksinformatienummer van het ministerie van VWS via 0800-1351.