Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Vaccinatielocatie in Fries Congrescentrum Drachten

17 februari 2021

Maandag 1 maart opent GGD Fryslân een nieuwe vaccinatielocatie in het Fries Congrescentrum in Drachten. Het is na WTC Expo in Leeuwarden de tweede dagelijks geopende locatie van Fryslân.

De Drachtster priklocatie wordt goed toegankelijk gemaakt voor een brede doelgroep, onder wie ouderen. Hoeveel mensen er uiteindelijk ingeënt kunnen worden, hangt af van het aantal beschikbare vaccins en de vaccinatievolgorde van de Rijksoverheid. Uitgangspunt is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden.

Tot nu toe is vaccineren door de GGD alleen mogelijk in WTC Expo in Leeuwarden. Daarnaast kunnen ouderen en zorgmedewerkers op de Waddeneilanden zich sinds deze week op hun eiland laten vaccineren.

Op het vasteland wil GGD Fryslân toe naar acht vaccinatielocaties. Binnenkort wordt die in Sneek geopend. Dokkum, Franeker, Heerenveen, Koudum en Oosterwolde zijn voor later in het voorjaar in beeld.

De uitbreiding is nodig om alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in de eigen woonomgeving te kunnen prikken: de mobiele 60-plussers, de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel.