Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Thuiswonende 80-plussers kunnen eerder vaccinatie-afspraak maken

04 februari 2021

Op de vaccinatielocatie WTC Expo in Leeuwarden is vanaf deze week al plek voor 80-plussers om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. GGD Fryslân roept hen op om telefonisch contact op te nemen met het telefoonnummer 088 - 22 99 300. Dit is vooruitlopend op de uitnodigingsbrief van het RIVM die de 80-plussers vanaf 5 februari kunnen verwachten.

GGD GHOR ziet dat er op de vaccinatielocaties geregeld ruimte over is. Daarom is besloten om bij de 80-plussers nu al kenbaar te maken dat zij een afspraak kunnen maken. Zij worden geïnformeerd via hun huisarts, maar kunnen ook een afspraak maken via het telefoonnummer 088- 22 99 300 (zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur). Van belang is dat de 80-plussers bij het maken van de telefonische afspraak hun burgerservicenummer (BSN) bij de hand houden. De uitnodigingsbrief van het RIVM kan als niet verzonden worden beschouwd als er vóór 5 februari al een afspraak is gemaakt.

Meer vaccins


Door het beschikbaar stellen van meer vaccins via fabrikant Biontech/Pfizer kunnen er sinds deze week per dag 700 prikken gezet worden. De vaccinatielocatie WTC Expo heeft tijdelijk 4 extra priklijnen geopend.

De Waddeneilanden


Voor 80-plussers op de Friese Waddeneilanden geldt dat GGD Fryslân vanaf half februari naar de eilanden toe komt om te vaccineren.