Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Testlocatie Leeuwarden verhuist naar voormalige bouwmarkt

12 november 2021

De testlocatie van GGD Fryslân verhuist binnen Leeuwarden van het WTC naar de voormalige Formido aan de Elzenstraat 3. Vanaf vrijdag 19 november staan hier de eerste testafspraken gepland. Vaccineren blijft voorlopig gehuisvest in het WTC Expo.

Omdat het contract met het WTC Expo afliep, zocht GGD Fryslân naar een andere locatie in Leeuwarden. De nieuwe locatie aan de Elzenstraat wordt voorlopig alleen gebruikt om te testen. Het was de bedoeling dat ook vaccineren zou verhuizen naar de Elzenstraat. Door de aankondiging van de boosterprik en de toenemende besmettingen is GGD Fryslân met het WTC Expo overeengekomen om in ieder geval tot en met 26 december te vaccineren op de huidige locatie. In een later stadium verhuist mogelijk ook het vaccineren naar de Elzenstraat.

De afgelopen weken is er voor de mensen die in het WTC Expo een eerste coronavaccinatie ontvingen een afspraak gemaakt voor een tweede prik op de locatie aan de Elzenstraat. Deze groep mensen krijgt spoedig bericht van GGD Fryslân dat ze voor de tweede prik, net als bij de eerste, in het WTC Expo terecht kunnen.

Om zicht te houden op het coronavirus test de GGD iedereen met klachten en wie in nauw contact geweest is met iemand met corona. Dit gebeurt met PCR-testen. Deze zijn het meest betrouwbaar. De afgelopen week testte GGD Fryslân ruim 9000 mensen per week, verspreid over vijf locaties: Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, IJlst en Kollum. Hoe lang de testlocaties nodig zijn, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Testen op corona kan alleen op afspraak (via coronatest.nl, 0800 1202 of voor zorg- en onderwijspersoneel 0800 8101).