Stoptober gaat van start in Fryslân

08 september 2017

Op 1 oktober start voor de vierde keer in Nederland Stoptober: 28 dagen stoppen met roken. Rokers gaan de uitdaging aan om in de maand oktober niet te roken en worden door bekende Nederlanders, zoals zanger Nielson, aangemoedigd mee te doen. Willem de Vries, bekend van Omrop Fryslân, moedigt de rokers in Friesland aan om samen met hem deel te nemen aan Stoptober. Vanaf 8 september kunnen rokers zich opgeven en GGD Fryslân rijdt met de bekende Stoptober camper Friesland door. Op zaterdag 9 september staat deze camper in Dokkum tijdens de admiraliteitsdagen. Zaterdag 9 september staat GGD Fryslân met Stoptober op de Friese UITmarkt in Sneek.

Aanmelden voor Stoptober

Iedereen die 28 dagen wil stoppen met roken, kan zich vanaf 8 september via de Stoptober-website aanmelden deel te nemen. Daarbij ondersteunt de gratis Stoptober-app. Deze app geeft tips en persoonlijke aanmoedigingsberichten. Daarnaast staat hierin informatie over wat te verwachten tijdens het 28 dagen niet roken. Op social media krijgen deelnemers ook aanmoedigingen, van bekende en onbekende Nederlanders. Alle deelnemers kunnen ook een gratis Stoptober magazine afhalen bij de lokale Albert Heijn. Dit magazine staat ook weer boordevol tips en ervaringsverhalen.

Willem de Vries en Stoptober

Willem de Vries van Omrop Fryslân doet in ieder geval mee aan Stoptober dit jaar. Stoppen met roken voordat hij 50 jaar wordt is al lang een persoonlijk doel van Willem (tussenhaakjes zijn huidige leeftijd). De bekende programmamaker gaat samen met Friese rokers de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken. Willem deelt de hele maand oktober zijn ervaringen op zijn Facebook-kanaal en ook doet hij dat in zijn programma Noardewyn op Omrop Fryslân.

Stoptober camper in Dokkum

De Stoptober camper staat 9 september in Dokkum tijdens de Admiraliteitsdagen. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen daar van 14:00 tot 16:00 terecht. Bij de camper staan medewerkers van GGD Fryslân om informatie te geven over Stoptober en stoppen met roken. GGD Fryslân staat ook in Sneek tijdens de Friese UITmarkt. Hier kunnen geïnteresseerden terecht van 11:00 tot 17:00.

Meer informatie