Meningokokkenvaccinatie

14 september 2018

Halverwege september 2018 ontvingen tieners – die tussen 1 mei en 31 december 14 jaar zijn geworden – een brief. Deze brief is een uitnodiging voor de meningokokkenvaccinatie. Hieronder staat meer informatie.

Meningokokkenziekte: kans is heel klein

Op dit moment krijgt in Nederland 1 op de miljoen mensen per maand deze ziekte. Omdat de ziekte wel ernstig is, ontvangen veel jongeren nu en volgend jaar een uitnodiging voor vaccinatie. 

Wie kunnen zich laten vaccineren tegen meningokokken?

Dit jaar en volgend jaar ontvangen jongeren een uitnodiging voor de meningokokkenvaccinatie. Volgend jaar krijgen alle andere jongeren in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar een oproep hier voor. Ook krijgen peuters sinds 1 mei 2018 bij ongeveer 14 maanden de MenACWY-vaccinatie.

Kunnen anderen zich ook laten vaccineren?

In Friesland is het vaccin op dit moment niet beschikbaar voor mensen die geen oproep hebben gekregen. De verwachting is dat dit vaccin in december mogelijk beschikbaar is. Hou daarvoor deze website in de gaten.

Wilt u meer weten?

Kijk voor veelgestelde vragen op www.deelditnietmetjevrienden.nl. Staat uw vraag daar niet tussen? Dan kunt u contact zoeken met GGD Fryslân via 088 – 22 99 222.

Meer informatie Meer informatie

 

Op deze website gebruiken we cookies