Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Medewerker GGD ontslagen na publicatie beperkt aantal gegevens

01 juni 2021

Een medewerker is door GGD Fryslân ontslagen nadat bleek dat hij gegevens van zeven personen uit het GGD-systeem onrechtmatig had gefilmd en kortstondig had gepubliceerd. Onderzoek wijst uit dat de gegevens niet zijn verhandeld. De publicatie kwam dinsdag 25 mei aan het licht en is als lek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Alle betrokkenen zijn op de hoogte gesteld.

De filmopnames zijn kortstondig te zien geweest op het Snapchat-account van de persoon, met een bereik van dertig andere personen. Daarna zijn ze verwijderd. De medewerker was via een uitzendbureau werkzaam bij GGD Fryslân en betrokken bij de vaccinaties. De persoonsgegevens die hij openbaarde waren voorletter, achternaam, geslacht en planningsstatus van de vaccinatieafspraak van de zeven personen.

Na de publicatie is zijn GGD-account onmiddellijk geblokkeerd, is nader onderzoek gedaan en is de betrokken persoon ontslagen.