Kwik gevonden bij een speeltuin in Sneek

21 juli 2017

Een aantal kinderen heeft gisteren in een speeltuin in Sneek aan de Kloosterstraat/Schoolstraat gespeeld met een flesje waarin kwik zat. De speeltuin is nu afgezet en wordt beveiligd. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt vandaag de kwik op.

Heeft je kind met het kwik gespeeld?

Misschien heeft jouw kind ook in de speeltuin gespeeld met het kwik. Wij verwachten dat kinderen geen gezondheidsrisico hebben gelopen. De kwik-damp verwaait snel in de buitenlucht en eventuele contact met kwik in de speeltuin is kort geweest. Als je kind toch klachten heeft, neem dan contact op met je huisarts.

 

Wat kun je verder doen?

Om eventuele verspreiding van kwik binnenshuis te voorkomen, is het goed om na te gaan of er mogelijk kwik vanuit de speeltuin naar je eigen woning is verspreid.

1) Vraag je kinderen of ze in de speeltuin met zilverkleurig vloeistof hebben gespeeld.

2) Controleer de schoenen of er mogelijk zilverkleurige bolletjes onder zitten.

3) Tref je kwik aan op kledingstukken of schoenen, dan moet je deze in een afgesloten plastic zak afvoeren als chemisch afval.

4) Op de website van het RIVM staan opruimadviezen voor als je kwik in je eigen woning aantreft.

 

Heb je nog vragen?

Voor vragen over de gezondheid in relatie tot kwik kun je ons op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur bellen op 088 229 9222 of mailen naar milieuengezondheid@ggdfryslan.nl.

 

 

Op deze website gebruiken we cookies