Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

In Fryslân nog plek voor vaccinatie zorgmedewerkers

08 januari 2021

In tegenstelling tot in veel regio’s elders in het land is in Fryslân op sommige dagen nog wel plek voor zorgmedewerkers om zich te laten vaccineren. GGD Fryslân roept hen daarom op zo snel mogelijk een afspraak te maken als zij daarvoor een uitnodiging hebben gekregen. Het betreft medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen en van woonvormen voor ouderen.

Deze groep bestaat uit ongeveer 14.000 medewerkers. De helft hiervan (7000) heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen om zich te laten inenten in WTCExpo in Leeuwarden. Dit hebben 3600 van hen inmiddels gedaan.

Vaccinatie is uiteraard een eigen keuze. Maar de kans bestaat dat er straks geen ruimte meer is voor de betreffende zorgmedewerkers doordat collega’s van buiten de provincie hun plaats innemen. Zij kunnen namelijk ook afspraken maken voor vaccinatie in Fryslân.

Als Friese medewerkers te horen krijgen dat er geen plek meer is, dan kunnen ze hun contactgegevens achterlaten. Zodra er dan weer ruimte is krijgen ze hiervan bericht.