Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

GGD Fryslân naar de Wadden voor tweede vaccinatieronde

15 maart 2021

In de week van 22 maart is het vaccinatieteam van GGD Fryslân opnieuw aanwezig op de Friese Waddeneilanden voor het vaccineren van ouderen en zorgmedewerkers met het Pfizer vaccin. Voor deze groep is het de tweede vaccinatie tegen het coronavirus. De afspraken hiervoor zijn al vastgelegd bij het maken van de eerste prikafspraak. Men ontvangt een herinnering per mail of sms.

Daarnaast kunnen de inwoners die tijdens ronde één geen gehoor hebben gegeven aan de oproep tot vaccinatie, vanaf zaterdag 20 maart een afspraak maken via het telefoonnummer dat vermeld staat in de uitnodigingsbrief. Het nummer is ook op zondag 21 en maandag 22 maart bereikbaar voor het maken van een afspraak (van 9.00 en 17.00 uur). Op Terschelling en Ameland is nu ook de groep ouderen van 65 tot 75 jaar aan de beurt. Deze groep krijgt een uitnodiging voor de eerste prik. Op Vlieland en Schiermonnikoog kwamen tijdens de eerste ronde alle 60-plussers al in aanmerking. Deze nieuwe groep inwoners ontvangt in de week van 15 maart op hun huisadres een uitnodiging voor een vaccinatie. In de brief staat het telefoonnummer voor het maken van de afspraak.

Let op: men kan alleen met een persoonlijke uitnodiging een afspraak maken!

De GGD is 22 en 23 maart op Ameland, 24 maart op Vlieland en Schiermonnikoog en 25, 26 en 27 maart op Terschelling. Of de overige groepen ook op de Wadden zelf worden gevaccineerd en wanneer, is op dit moment nog niet bekend.