Gezamenlijk scoren voor een gezonde leefstijl in Fryslân

28 oktober 2019

Voor een periode van drie jaar, slaan wij als organisaties - sc Heerenveen en GGD Fryslân - vanaf vandaag de handen ineen voor een vitaler Fryslân. Voor de start van de noordelijke derby hebben Cees Roozemond (directeur sc Heerenveen) en Margreet de Graaf (directeur GGD Fryslân) de samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerkingsafspraken tussen beide partijen maakten we binnen het kader van de Friese Preventieaanpak.

Waar streven SC Heerenveen en GGD Fryslân naar in hun samenwerking?

Beide partijen streven naar een gezonde(re) leefomgeving. Als de omgeving gezond is, wordt het maken van een gezonde keuze gemakkelijker en weer normaal. Een gezonde omgeving creëren kunnen wij als organisaties niet alleen. Daarom zoeken we de samenwerking met elkaar. Een vitale omgeving voor de inwoner van Friesland is voor ons beide een belangrijk speerpunt.

Hoe gaan we samenwerken?

Op verschillende manieren:

  • Het thema ‘vitaliteit’ en gezonde leefstijl wordt gekoppeld aan het project ‘Scoor een Boek’ en daarmee ook aan het thema laaggeletterdheid (een thema dat bij zowel sc Heerenveen als GGD Fryslân een aandachtspunt is).
  • Voetballers worden bij verschillende leefstijl projecten ingezet als rolmodel om een gezonde leefstijl te stimuleren (bijvoorbeeld bij projecten op het gebied van voeding en bewegen, middelengebruik enz.).
  • Met het oog op de dag van morgen (de ‘dei fan moarn’) en de GGD-focus op preventie vinden we het belangrijk om (o.a. met voetbal) meer partijen/stakeholders aan te laten sluiten bij dit thema.

Gezamenlijk scoren voor een gezonde leefstijl in Fryslân

Op deze website gebruiken we cookies