Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Friese Tandenpoetsweek voor ongeveer 1.600 basisschoolleerlingen

04 november 2019

Van 4 tot en met 8 november 2019 organiseert GGD Fryslân samen met de opleiding tandartsassistent van ROC Friese Poort voor de zesde keer op rij de Friese Tandenpoetsweek. Tijdens deze week gaan derdejaars studenten van ROC Friese Poort op 38 Friese basisscholen tandenpoetslessen verzorgen.

In totaal krijgen ongeveer 1.600 basisschoolleerlingen bezoek van de studenten. GGD Fryslân en ROC Friese Poort organiseren deze week omdat zij zich willen inzetten voor een goede mondgezondheid. Tandenpoetsen is hiervoor de basis, samen met gezond eten.

GGD en ROC Friese Poort werken samen

Tijdens de Tandenpoetsweek geven de studenten tandenpoetslessen en voorlichtingen op verschillende basisscholen. Samen met GGD Fryslân bereiden studenten van ROC Friese Poort zich hierop voor. Dit doen zij met literatuuronderzoek, rollenspelen en het oefenen van presentatietechnieken. ROC Friese Poort leidt studenten op voor een veelzijdige baan als tandartsassistent. Ze hebben daarbij veel aandacht voor de praktijk.

Belang van tandenpoetsen

Een mooi sterk gebit gaat een leven lang mee. Maar dan moet je wel je gebit goed verzorgen. Twee keer per dag tandenpoetsen, twee keer per jaar naar de tandarts. En denk ook aan het aantal eet- en drinkmomenten op een dag. Drie keer per dag een maaltijd en niet meer dan vier keer per dag een tussendoortje is het beste. Zo houd je je gebit gezond. Ouders en scholen kunnen voor meer informatie over tandenpoetsen terecht bij GGD Fryslân (via 088 22 99 222 of de GGD-website).