Een maand lang geen alcohol drinken? Doe mee aan IkPas!

13 februari 2018

Minder alcohol drinken... Voor veel mensen was dit hét voornemen voor 2018. Maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Dat is niet erg. Gelukkig kun je op elk moment in het jaar een frisse start maken; bijvoorbeeld door mee te doen aan IkPas! Dat is een initiatief waarbij je dertig of veertig dagen stopt met drinken. IkPas wordt in het noorden ondersteund door VNN, GGD Fryslân, GGD Groningen en GGD Drenthe en start in Fryslân op 1 maart 2018.

Bewust worden van je drinkpatroon

Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks één of twee glazen alcohol drinken. Door mee te doen aan IkPas geef je jezelf de kans om vastgeroeste patronen te doorbreken en word je bewuster van je alcoholgebruik. Je zult ervaren dat je zelf een keuze hebt als het gaat om het nuttigen van alcohol!

Voordelen van een maand niet drinken

Wat zijn nu precies de voordelen van een maand niet drinken? Veel deelnemers van de eerste drie edities van IkPas hebben ervaren dat ze zich fitter en scherper voelen, beter slapen, afvallen en dat hun huidconditie verbetert.

Ga jij de uitdaging aan?

Je kunt je aanmelden via www.ikpas.nl. Ook bedrijven kunnen deelnemen en hun medewerkers oproepen zich aan te melden. Een bewuster drinkpatroon leidt tot gezonde medewerkers, betere prestaties op het werk en een aantoonbaar lager ziekteverzuim. 

30 dagen stoppen met drinken

De dertigdagen actie begint op 1 maart 2018 en loopt tot en met 30 maart 2018. 

Gezamenlijke ondersteuning

VNN en de drie noordelijke GGD’en vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen dit initiatief daarom van harte. De afgelopen tijd hebben zij gezamenlijk IkPas actief onder de aandacht gebracht bij haar medewerkers en verschillende bedrijven en instellingen.

Liever professionele begeleiding?

Voor professionele begeleiding bij het minderen of stoppen met drinken kun je uiteraard bij VNN terecht via www.vnn.nl of 088 – 234 34 34.

Op deze website gebruiken we cookies