Congres suicidepreventie 10 september 2018

04 juli 2018

GGD Fryslân, 113 Zelfmoordpreventie en GGZ Friesland organiseren op maandag 10 september 2018 een boeiend congres over suïcidepreventie. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres! Het congres vindt plaats in het prachtige nieuwe Van der Valk hotel te Leeuwarden.

Vaak wordt gedacht dat het tegengaan van suïcidaal gedrag vooral het werk is voor professionals werkzaam binnen de GGZ en GGD. Maar klopt dit wel? Iedereen kan het verschil maken en daarom nodigen we je uit om op maandag 10 september het geaccrediteerde congres ‘Suïcide voorkom je samen’ bij te wonen!

Ontmoeting

Er vinden zowel presentaties als workshops plaats over onder meer de openheid van Friese burgers als iemand suïcidale gedachten heeft en de druk op ondernemers in de agrarische sector. Maar ook een workshop over hoe een bijdrage geleverd kan worden in zowel zelfdodingspreventie als -postventie en over het taboe als je als nabestaande wil praten over suïcide. Naast presentaties en workshops, is er ook een informatiemarkt waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren bij de vele stands die te bezoeken zijn. Meer informatie vind je op de website van GGZ Friesland.

Kennisdeling

Er zijn verschillende sprekers aanwezig op maandag 10 september die hun kennis delen over suïcidepreventie vanuit verschillende invalshoeken. Zo spreken onder andere Paul Blokhuis, staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jan Mokkenstorm, psychiater en directeur bij 113 Zelfmoordpreventie, Ton Dhondt, psychiater en lid Raad van Bestuur GGZ Friesland en Margreet de Graaf, directeur Veiligheidsregio Fryslân (GGD). En ook heel veel gatekeepers.

Tijdens deze dag worden ook gatekeeperstrainingen gegeven op verschillende locaties in Friesland. Ken (of ben) jij mentoren, thuiszorgmedewerkers, brandweermannen- en vrouwen, politieagenten of huisartsen die getraind willen worden? Mensen die willen weten wat signalen zijn van suïcidaliteit, hoe ze deze kunnen herkennen en hoe ze het gesprek kunnen aangaan? Kijk dan op www.ggzfriesland.nl/wspd/gatekeeperstraining.

Meer informatie, het programma en inschrijving congres ‘Suïcide voorkom je samen’: www.ggzfriesland.nl/wspd

Op deze website gebruiken we cookies