Conferentie Taal & Gezondheid Fryslân

10 januari 2019

Naar schatting hebben zo'n 2,5 miljoen mensen in Nederland in meer of mindere mate moeite met lezen, schrijven, rekenen en/of hun digitale vaardigheden. Dat heeft vaak ingrijpende gevolgen voor hun gezondheid en zelfredzaamheid. In onze samenleving stellen we zeer hoge eisen aan deze 'basisvaardigheden' en het hebben van een lage taalvaardigheid heeft grote invloed op het welzijn en de welvaart van mensen.

Laagtaalvaardigen wringen zich in allerlei bochten om hun ‘belemmering’ te maskeren en om maar te voorkomen dat ze ‘dom’ worden gevonden. Het herkennen van lage taalvaardigheid vraagt om bewustwording, het bespreken ervan om de juiste gespreksvaardigheid. Wat heb jij nodig?

Om hier aandacht aan te geven organiseren Friesland College, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Alles is Gezondheid, GGD Fryslân, Stichting Lezen & Schrijven, Gemeente Smallingerland en NDC mediagroep een interactieve conferentie over Taal & Gezondheid.

Wanneer: Woensdag 13 februari 2019
Hoe laat: 14.00 uur - 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur)
Locatie: Fries Congrescentrum Drachten (Oprijlaan 3, Drachten)

 

Maurice de Greef en Machteld Huber zijn twee gerenommeerde sprekers op het terrein van laaggeletterdheid en gezondheid en hebben deze middag een prominente rol. Door middel van diverse vraagstukken gaan zij samen met een gevarieerd panel en het publiek in op de vraag: 'wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?'

Kom jij ook? Meer informatie lees je in bijgevoegde uitnodiging en aanmelden kan via de website van Healthy Ageing Network.

Download de uitnodiging Download de uitnodiging
Op deze website gebruiken we cookies