28 dagen niet roken: ga jij de uitdaging aan?

20 september 2019

Net zoals voorgaande jaren start op 1 oktober 2019 Stoptober. Stoptober is een initiatief waarbij rokers gestimuleerd worden om 28 dagen niet te roken. Dit jaar gaan actrice Georgina Verbaan, presentator Rick Brandsteder en zanger Ernst Daniël Smid ook de uitdaging aan. Dankzij de positieve aanpak, het gevoel van samen stoppen en dagelijkse steun via de Stoptober en social media, deden al meer dan een kwart miljoen Nederlanders de afgelopen jaren mee aan Stoptober. Doe jij dit jaar mee?

Stoppen doen we samen

Tijdens Stoptober stimuleert GGD Fryslân, samen met partners in de regio, inwoners van Fryslân om in oktober 28 dagen niet te roken. We zorgen voor een positieve aanpak en er is veel ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch weten we uit ervaring dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt. Of al heel lang rookt. Hoe dat kan? Kort gezegd: door het samen te doen. De afgelopen jaren hebben we geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn 28 dagen goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober. Doe ook mee!

Stoptober App & Social Media

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website van Stoptober. Vanaf 26 september is de bijbehorende app gratis te downloaden. In de Stoptober-app ontvang je dagelijks tips om vol te houden en kun je bijhouden hoe lang je al bent gestopt. Ook zie je wat stoppen doet voor je gezondheid. Daarnaast zie je wat het oplevert aan geld, zodat je daadwerkelijk kunt zien wat voor leuks je hier allemaal mee kunt doen.

Als je deelneemt aan Stoptober kun je via Facebook, Twitter, Instagram en de Stoptober-app met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen.

Initiatiefnemers Stoptober

Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

 

 

Op deze website gebruiken we cookies