Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Mijn Kinddossier

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Fryslan werkt op een aantal locaties met ‘Mijn Kinddossier’. Dit is een online portaal waarin je als ouder onder meer informatie kunt vinden over de ontwikkeling van je kind(eren) in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
Klik hier om in te loggen bij Mijn Kinddossier

 

In het met DigiD beveiligde portaal kun je als ouder onder meer:

  • Groeidiagrammen van je kind(eren) van 0 tot 4 jaar inzien
  • Adviezen van de jeugdverpleegkundige of –arts nog eens teruglezen
  • Opvoedinformatie inzien
  • Zelf afspraken met het consultatiebureau plannen of wijzigen wanneer je kind ouder dan 1½ jaar is.

Andere vragen?
Informeer bij jouw eigen consultatiebureau of zij ook mee doen met het Kinddossier. Heb je andere vragen over Mijn Kinddossier? In de folder, de handleiding of bij de veelgestelde vragen vind je veel informatie. Vind je niet het antwoord wat je zoekt? Dan kun je altijd contact opnemen met het Klant Contact Center via telefoonnummer 088-2299444.

 

 

 

Veelgestelde vragen

Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder. Om in te loggen op Mijn Kinddossier heb je DigiD nodig. Je kunt inloggen op Mijn Kinddossier nog eens extra beveiligen door in te loggen met je DigiD en sms. Indien je inlogt met DigiD en sms wordt er een sms met een code naar je eigen telefoon verstuurd. Deze code moet je, naast je DigiD, vervolgens invoeren om toegang te krijgen tot Mijn Kinddossier. In Mijn Kinddossier worden geen gegevens van je kinderen opgeslagen. De informatie die zichtbaar is in Mijn Kinddossier wordt iedere keer dat je inlogt opgehaald uit de database van het elektronisch kinddossier KD+ (het systeem dat op het consultatiebureau wordt gebruikt). De lijn waarover de data gaat is een beveiligde verbinding waar gegevens versleuteld over heen worden gestuurd. Hierdoor zijn de gegevens niet te herleiden. 

Mijn Kinddossier is alleen toegankelijk voor jou als ouder. Om in te loggen op Mijn Kinddossier heb je een DigiD nodig. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van je kind op een grondige manier beveiligd zijn. DigiD is een reeds bewezen veiligheidstechniek die voor meerdere overheidsdiensten gebruikt wordt. De medewerkers van de GGD hebben geen toegang tot Mijn Kinddossier.

Het wijzigen van een afspraak is mogelijk voor kinderen ouder dan 1½ jaar. Is er in de periode waarin je kunt zoeken naar vrije plaatsen geen ruimte meer beschikbaar? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van GGD Fryslân te bereiken via 088 22 99 444.