Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

De opvoeding en gezondheid van je kind

Heb je vragen over de opvoeding of gezondheid van je kind? Dan kun je op verschillende manieren bij ons terecht.

Door het coronavirus is de dienstverlening van GDD Fryslân aangepast.

Aangepaste dienstverlening GGD Fryslân

 

Stel je vragen aan je jeugdverpleegkundige

Zindelijkheid, driftbuien, pesten... of een andere vraag? Het consultatiebureau biedt je - vrijwillig en kosteloos - advies en ondersteuning, wat voor gezondheids- of opvoedingsvraag je ook hebt. Bijvoorbeeld als je kind in bed plast of wordt gepest. Of wanneer je je afvraagt wat voor regels je moet stellen als het om internetten of gamen gaat.

Totdat je kind 12 jaar oud is, kun je al je vragen stellen aan jouw eigen jeugdverpleegkundige. Je kunt je vragen stellen tijdens een afspraak op het consultatiebureau, maar je kunt ook tussendoor contact met je jeugdverpleegkundige opnemen.

Contactgegevens jeugdverpleegkundige

Of je nu wilt langskomen op het consultatiebureau, of liever belt of mailt, bij je jeugdverpleegkundige kun je altijd terecht. De contactgegevens van jouw jeugdverpleegkundige staan voorin in je groeigids.

Krijg advies van een verpleegkundige of pedagoog

Je kunt ook langskomen tijdens het inloopspreekuur van jouw consultatiebureau. Hier zit een verpleegkundige voor je klaar, die antwoord kan geven op de opvoedings- en gezondheidsvragen die je hebt. Soms is er ook een pedagoog aanwezig, die jou kan helpen met vragen over opvoeding.

Wanneer is het inloopspreekuur?

Wil je weten wanneer het inloopspreekuur op jouw consultatiebureau is? Bekijk dan het overzicht op onze website.

Overzicht inloopspreekuren

Thuis laten meekijken voor opvoedadvies

Heb je vragen over het gedrag van je kind? Of maak je je zorgen over de ontwikkeling? Onze pedagogen kunnen je op verschillende manieren helpen met de opvoeding van je kind. De hulp van onze pedagoog is gratis.

 

  

Krijg advies via de ouderchat

Ook kun je al je vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige via onze chat. De chat is alle werkdagen bereikbaar.

Chat met jeugdverpleegkundige

 

Wil je handige tips en informatie over de opvoeding, het opgroeien en de ontwikkeling van je kind lezen? Lees één van onze nieuwsbrieven met uiteenlopende onderwerpen die je helpen om voorbereid te zijn op de veranderingen bij je kind. Het gaat o.a. over je kind weerbaar maken, je kind in de digitale wereld, regels maken en grenzen stellen. 


Contact

Heb je vragen over opvoeding of gezondheid van je kind? Wij bieden je informatie en advies. Neem contact met ons op.

Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Ook kan je iedere werkdag chatten met een jeugdverpleegkundige.

Chat met een jeugdverpleegkundige