Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

CenteringParenting

Baby geboren? Doe mee met CenteringParenting!

Als je baby geboren is heb je ongetwijfeld veel vragen; je wilt weten of je baby goed groeit, hoe je kindje zich ontwikkelt, genoeg slaap krijgt en ga zo maar door. Wij helpen je met deze vragen op het consultatiebureau.

Speciaal voor ouders van baby’s die geboren zijn in Sneek en de omringende dorpen hebben we nu een aanvullend aanbod. Je kunt er namelijk voor kiezen om, tijdens het eerste levensjaar van je baby, het consultatiebureau samen met andere ouders te bezoeken. Dit noemen we CenteringParenting. Je bespreekt met elkaar onderwerpen die belangrijk zijn voor jou en je baby.

CenteringParenting in het kort

  • Ervaringen delen en van elkaar leren
  • Zorg op het consultatiebureau voor je kind én jezelf
  • Meer tijd met je jeugdverpleegkundige samen met andere ouders
  • Ook één op één contact met je jeugdverpleegkundige of jeugdarts.

Hoe ziet het consultatiebureau er op deze nieuwe manier uit? 

Je eerste afspraak vindt plaats als je baby vier weken oud is. Je kijkt dan samen met de jeugdarts naar de gezondheid, groei en ontwikkeling van je kindje. Bij de volgende afspraken ontmoet je de andere ouders met wie je ervaringen kunt delen en tips kunt uitwisselen. Je ontmoet bij alle (in totaal zes) bijeenkomsten dezelfde ouders. Een jeugdverpleegkundige en een doktersassistente begeleiden deze bijeenkomsten, die op vaste tijdstippen plaatsvinden.

Samen bespreek je onderwerpen, zoals voeding, huilen, slapen, speengebruik, ouderschap, stress, de ontwikkeling en vaccineren. Tijdens deze afspraken geven we ook de vaccinaties. Daarnaast ga je samen met de begeleiders je kindje meten en wegen. Er is regelmatig is een jeugdarts aanwezig om met jou te kijken naar de gezondheid en ontwikkeling van je baby. 

Meer informatie

CenteringParenting vindt plaats op het consultatiebureau bij de Johannes Postschool in Sneek (J. Douwamastraat 35, 8602 BK). De planning krijg je van de verpleegkundige. Individuele zorg kan natuurlijk ook nog steeds op het consultatiebureau. Tijdens het eerste huisbezoek, rond de 10e dag na de geboorte, bespreekt de jeugdverpleegkundige de keus om de zorg op het consultatiebureau in een groep of individueel te ontvangen. Onderstaand vind je contactgegevens om je aan te melden of voor meer informatie. 

Flyer CenteringParenting

 

CenteringParenting is een vervolg op CenteringPregnancy dat plaatsvindt in verloskundigenpraktijken.


Contact

Je kunt je, ook al tijdens de zwangerschap, aanmelden voor CenteringParenting via onderstaand e-mailadres. Voor meer informatie kun je contact opnemen via onderstaand telefoonnummer.

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren