Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals

Meldpunt zorgwekkend gedrag

Sommige mensen hebben hulp nodig, maar willen dit niet of weten niet hoe. Denk bijvoorbeeld aan mensen die erg verward overkomen en dus niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dit kan leiden tot overlast of een situatie die steeds erger wordt.

Maak melding! Wij helpen graag en denken mee

Maak jij je zorgen om iemand? Bel dan het meldpunt zorgwekkend gedrag voor advies of om melding te doen. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat een situatie niet slechter wordt. Ons meldpunt kun je op werkdagen van 09.00-17.00 uur bereiken via 0800 1205. Na openingstijden word je op werkdagen tot 21.00 uur doorverbonden met MIND Korrelatie.

Wat doet GGD Fryslân?

Kom je een vervuild of verwaarloosd huis, gebouw of terrein tegen? Meld dit dan bij ons.

Of maak jij je zorgen om iemand in je omgeving? Als buur, familielid, vriend, kennis of professional kun je ons bellen voor hulp en advies. GGD Fryslan adviseert of gaat op zoek naar passende ondersteuning.

Digitaal melden kan ook

Merk jij dat je in de war bent? Of voel je je onrustig en wil je erover praten? Via 0800 1205 kunnen experts met je meedenken en jou zo helpen. Je kunt ook digitaal melding maken van zorgwekkend gedrag. De situatie is in dat geval niet direct dringend. Bel het alarmnummer 112 bij crisis of gevaar.

Heb je nog vragen?

Wil je direct met een deskundige spreken over een persoon met verward gedrag? Het advies- en meldpunt bij de GGD is bereikbaar op werkdagen van 09.00-17.00 uur. Bel je na de openingstijden, dan kun je op werkdagen tot 21.00 uur worden doorverbonden met MIND Korrelatie. Er kan ook digitaal een melding worden gedaan.

Bij crisis of gevaar moet je direct 112 bellen.

Digitaal melding maken: Zorgwekkend gedrag