Meningokokkenvaccinatie ACWY voor tieners

In het voorjaar 2019 hebben tieners tussen de 14 en 18 jaar (geboren in 2001 t/m 2005) een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY ontvangen. In het najaar 2018 kreeg een deel van de 14-jarige tieners al een uitnodiging. Voor dit najaar worden alle tieners, die niet zijn geweest, nogmaals uitgenodigd.

Wanneer wordt de meningokokkenprik gegeven?

Download het locatieschema Download het locatieschema


De uitnodigingskaarten worden verstuurd door het RIVM, ongeveer twee weken van te voren. Daarop staat een datum, tijdstip en locatie wanneer en waar de prik gehaald kan worden.

Wat als ik niet kan op het moment waarop ik ben uitgenodigd?

Kun je niet op de aangegeven locatie, datum en/of tijd? Dan mag je ook op een ander tijdstip komen en/of naar een andere locatie. Alle mogelijke locaties en tijden staan vermeld op de uitnodigingskaart. En hierboven tref je het data-overzicht ook. Je hoeft het niet aan ons door te geven als je naar een andere locatie gaat. Als je op geen van deze momenten kunt, dan krijg je een nieuwe uitnodiging voor een inhaalvaccinatie op een later moment.

Kunnen anderen zich ook laten vaccineren?

Ja, dit kan. Mensen die geen oproep hebben gehad voor de MenACWY-vaccinatie kunnen het vaccin tegen betaling ontvangen bij GGD Fryslân. Meer informatie hierover vind je op de pagina over de meningokokkenvaccinatie.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de prik?

Via www.deelditnietmetjevrienden.nl vind je meer informatie. Wanneer je vragen hebt, kan je ze aan onze arts op locatie stellen, ons bellen via 088  22 99 444 óf stuur een mailtje naar menacwy@ggdfryslan.nl. Ook kan je via jouwggd.nl je vragen anoniem stellen door middel van een live chat. Dit kan op elke werkdag van 15.00 tot 21.00 uur en zondag van 18.00 tot 20.00 uur.

Op deze website gebruiken we cookies