Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Op 15 januari 2021 zijn we in Fryslân gestart met het vaccineren. De Rijksoverheid geeft in de zogenaamde 'vaccinatiestrategie' stap voor stap aan welke doelgroepen aan de beurt zijn.

Je kunt een afspraak maken voor een coronavaccinatie wanneer je aan de beurt bent. De volgorde van het vaccineren wordt landelijk bepaald. Op deze pagina lees je welke groepen nu aan de beurt zijn bij de GGD en hoe je een afspraak kunt maken.

 • Ben je geboren tussen 2004 en 2009? Vanaf vrijdag 2 juli 10 uur kunnen de eerste jongeren een afspraak maken om zich te laten vaccineren. 2004 is als eerste geboortejaar aan de beurt, de rest volgt stapsgewijs. Wanneer je aan de beurt bent kun je online of telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie.

 • Krijg je jaarlijks de griepprik of heb je het syndroom van Down?

  De huisarts stuurt je een brief met een verdere toelichting voor de vaccinatie. Je kunt online of telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie. 

 • Ben je geboren in of tussen 1961 tot en met 2003?

  Je kunt online of telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie. 

 • Ben je geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 of 1960?

  De huisarts stuurt je een brief met een verdere toelichting voor de vaccinatie. Heb je geen gebruik gemaakt van de eerste uitnodiging? Dan kun je telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD voor vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna. Je hebt hiervoor geen herhalingsoproep nodig.

 • Geboren in 1955 of eerder?

  Jouw uitnodiging is al eerder verstuurd. Heb je nog geen afspraak gemaakt? Je kunt online een afspraak maken voor een vaccinatie.

 • Krijg je ieder jaar de griepprik?

  Heb je een uitnodiging ontvangen? Dan kun je ook online een afspraak maken voor een vaccinatie of telefonisch een afspraak maken voor vaccinatie. Het nummer staat in uw uitnodiging.

 • Werk je op een zeeschip onder een Nederlandse vlag of in Nederlands beheer?
  Je komt in aanmerking voor het vaccinatieprogramma onder beheer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KNVR).