Het meest actuele nieuws over het coronavirus in Fryslân vind je op onze coronaviruspagina.

Extra informatie

Op deze pagina lees je informatie over:

  • Mondkapjes
  • CoronaMelder-app
  • Reizen/vakanties
  • Extra

Mondkapjes

Op veel plekken in Nederland wordt het gebruik van een mondkapje dringend geadviseerd of is het verplicht. Op de website van de Rijksoverheid lees je waar je een mondkapje moet dragen, hoe je een mondkapje het beste kunt dragen en wat goede mondkapjes zijn.

Gebruik van mondkapjes

CoronaMelder

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. Elke download kan bijdragen aan de minder snelle verspreiding van het virus. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app deelt geen persoons- en locatiegegevens, dus deelt niet wie en waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat je je blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen.

Lees alles (inclusief veelgestelde vragen) over de CoronaMelder.

Reizen en vakanties

Blijf zo veel mogelijk thuis. Maak en boek alleen noodzakelijke reizen naar het buitenland en reis zo min mogelijk binnen Nederland. Vakantiereizen gelden niet als noodzakelijk. Lees de informatie over reizen en op vakantie gaan op de website van de Rijksoverheid