Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor zorg- en onderwijsprofessionals.

Extra informatie

Op deze pagina lees je informatie over:

Reizen en vakanties

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Mondkapje verplicht

Vanaf 26 juni 2021 geldt de mondkapjesplicht alleen nog op plekken waar het niet altijd lukt om 1,5 meter afstand te houden. De overheid wil met deze maatregel de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Als je een mondkapje draagt, bescherm je vooral de mensen om je heen. Als zij een mondkapje dragen, beschermen ze jou.

Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer, in vliegtuigen, op luchthavens en op middelbare scholen. Ook op de test- en vaccinatielocaties van de GGD is een mondkapje verplicht. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Meer informatie over mondkapjes in relatie tot het coronavirus lees je op de site van de Rijksoverheid.

CoronaMelder

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. Elke download kan bijdragen aan de minder snelle verspreiding van het virus. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app deelt geen persoons- en locatiegegevens, dus deelt niet wie en waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat je je blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen.

Lees alles (inclusief veelgestelde vragen) over de CoronaMelder.