Bekijk het laatste nieuws op onze coronapagina, ontdek meer over vaccineren en lees meer info voor professionals. Lees op onze dienstverleningspagina welke maatregelen er gelden tijdens een afspraak met GGD Fryslân.

Extra informatie

Voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 in het basisonderwijs geldt een dringend advies om een mondkapje buiten de klas te dragen, bijvoorbeeld op de gang.

Op deze pagina lees je informatie over:

Reizen en vakanties

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Mondkapje verplicht

Een mondkapje is verplicht op veel openbare plekken waar je geen coronatoegangsbewijs hoeft te laten zien. Zoals de supermarkt, in het openbaar vervoer, het mbo en hoger onderwijs. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer, personenvervoer, in vliegtuigen, op luchthavens en op middelbare scholen. Ook op de test- en vaccinatielocaties van de GGD is een mondkapje verplicht. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Meer informatie over mondkapjes in relatie tot het coronavirus lees je op de site van de Rijksoverheid.

CoronaMelder

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. Elke download kan bijdragen aan de minder snelle verspreiding van het virus. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

CoronaMelder is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. Met de app kunnen ook mensen worden geïnformeerd die niet naar voren komen uit het bron- en contactonderzoek. De app deelt geen persoons- en locatiegegevens, dus deelt niet wie en waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom is het belangrijk dat je je blijft houden aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen.

Lees alles (inclusief veelgestelde vragen) over de CoronaMelder.