Vragen over seksualiteit

Heb je een vraag of probleem over alles rondom seksualiteit? Ben je nog geen 25 jaar en wil je met je vraag liever niet naar de huisarts? Voor al je vragen en problemen op het gebied van bijvoorbeeld voorbehoedsmiddelen, relaties, pijn bij het vrijen, soa, (ongewenste) zwangerschap of (homo)seksualiteit kun je terecht op www.sense.info. Je kunt ook een afspraak maken bij GGD Fryslân. De persoonlijke gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis.

  

Centrum voor Seksueel Geweld in Friesland

Ben je aangerand of verkracht? Professionele hulp zoeken is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het van groot belang dat er in de eerste week na een aanranding of verkrachting snel en professioneel wordt gehandeld. Direct na het meemaken van seksueel geweld is het heel belangrijk dat je medische en psychische hulp krijgt en dat mogelijk bewijs wordt vastgelegd. Bij het Centrum voor Seksueel Geweld hoef je niet telkens opnieuw je verhaal te vertellen.

Als je als slachtoffer van seksueel geweld de juiste voorlichting en behandeling krijgt, verlaagt dat de kans op psychische klachten. Het CSG biedt die voorlichting, behandeling en nazorg. Het CSG werkt samen met onder andere organisaties zoals Fier, politie en GGD. De spoedeisende hulp van het Medisch Centrum Leeuwarden is de plek waar je terecht kunt als je slachtoffer bent van seksueel geweld.

Het Centrum Seksueel Geweld Friesland is rechtstreeks bereikbaar via het landelijk telefoonnummer 0800 0188 of via www.centrumseksueelgeweld.nl.

  

Meer informatie over seksualiteit

 

Naar boven