Afspraak soa-test

Heb je seks gehad zonder condoom en/of vermoed je dat je een soa hebt, maak een afspraak voor een anonieme soa-test bij GGD Fryslân. Bel met Sense Noord-Nederland voor een afspraak. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 10.00-13.00 uur en van 13.45-16.30 uur via 0900 736 736 6. Op maandag kan het druk zijn op de telefoonlijn. Probeer het dan op een ander moment opnieuw.

Het afnemen van de test doe je meestal gewoon zelf. Je krijgt een pakketje mee naar huis en je spreekt tijdens de afspraak af hoe je de uitslag van de test krijgt. Voor mannnen is het vaak voldoende om een beetje urine op te vangen. Vrouwen kunnen een uitstrijkje afnemen. Soms wordt er een buisje bloed afgenomen. Tijdens het consult wordt bekeken of dit nodig is. 

De meeste soa zijn goed te behandelen met medicijnen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Als je niet in aanmerking komt voor een gratis en anonieme test bij GGD Fryslân, verwijst de telefoniste je door naar je eigen huisarts. Een betrouwbare anonieme test is ook online te bestellen via www.soapolinoord.nl of via www.soatestdoen.nl

Voor bepaalde groepen organiseert GGD Fryslân daarnaast spreekuren op andere locaties.

Inloopspreekuur voor mannen die seks hebben met mannen

Iedere eerste en derde donderdag van de maand. Aanmelden tussen 17.00 - 18.00 uur.
Locatie: COC Friesland, Zaailand 94a, Leeuwarden.

Testen op soa voor mannen die seks hebben met mannen kan ook online via testlab.

Inloopspreekuur voor vrouwelijke sekswerkers

Iedere woensdagmiddag tussen 13.00 - 15.00 uur.
Locatie: Weaze 14, Leeuwarden.

Naar boven