Over GGD Fryslân

Wonen en leven in een gezonde en veilige omgeving. Dat is wat u wilt. En dat is ook waar GGD Fryslân voor staat. Wij zijn de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. Als GGD werken wij aan het bevorderen van uw gezondheid. Maar ook willen wij gezondheidsproblemen bij u voorkómen. Wij richten ons onder andere op infectieziektebestrijding, jeugdgezondheidszorg en milieu-advies. Daarnaast informeren en adviseren wij gemeenten over de gezondheid van de Friese burger. Uw gezondheid staat bij ons centraal!

Taken GGD Fryslân bij crisis of ramp

GGD Fryslân is onderdeel van Veiligheidsregio Fryslân.Tijdens rampen ‘schalen’ wij onze hulpverleningsorganisaties ‘op’. Opschaling betekent dat we de organisatie van de hulpverlening vergroten. Dat kan door meerdere ambulances, brandweer- en politiewagens in te zetten. Maar het is ook mogelijk om meerdere disciplines samen te laten werken, bijvoorbeeld politie en brandweer. GGD Fryslân behoort tot de geneeskundige ‘witte’ kolom in de hulpverleningsorganisatie. Elke kolom heeft zelfstandige taken en verantwoordelijkheden. Bekijk het filmpje tijdens een GGD-oefening.

Verantwoorde zorg

Als GGD Fryslân zijn wij HKZ-gecertificeerd. Dit betekent dat we onze zaken goed op orde hebben. Onze klanten staan centraal! Maar ook presenteren wij betrouwbare resultaten en werken we voortdurend aan de verbetering van onze zorg- en dienstverlening.GGD Fryslân maakt onderdeel uit van Veiligheidsregio Fryslân.

Naar boven