Consult reizigersvaccinaties en advies

Waarom een reizigersconsult? 

“Kunt u mij even zeggen welke vaccinaties ik nodig heb voor mijn reis naar…?” Het is een van de meest gestelde vragen bij de afdeling Reizigersvaccinatie en Advies van GGD Fryslân. Deze vraag is vaak niet eenvoudig te beantwoorden.

Afhankelijk van veel factoren

Wat een reiziger nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, eerdere vaccinaties, bestemming, reisduur, activiteiten, gezondheid en medicijngebruik. Vandaar dat GGD Fryslân dit in een reizigersconsult met u bespreekt.

Gezondheidsverklaring

Omdat uw gezondheidssituatie mede bepalend is voor het gezondheidsadvies en de vaccinaties voor uw reis, vragen wij u een gezondheidsverklaring in te vullen. Is uw laatste bezoek aan GGD Fryslân langer dan 6 maanden geleden, dan vragen wij u opnieuw de verklaring in te vullen.

Andere risico’s

Aan de hand van richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering stellen wij samen met u een vaccinatieplan op. Vervolgens wordt gekeken naar de andere risico’s die u als reiziger loopt. Zo nodig ontvangt u recepten voor malariatabletten, hoogteziektetabletten en krijgt u adviezen en leefregels mee.

Vaccinaties

Bij het consult wordt u ook gevaccineerd. In sommige gevallen maken we een herhalingsafspraak voor vervolgvaccinaties.

Foto-impressie van het verloop van het consult

Wat doen wij tijdens een consult? Aan de hand van uw gezondheidsverklaring en uw geplande reis bespreken we welke vaccinaties en adviezen belangrijk voor u zijn. Vervolgens vaccineren wij direct. Het vaccinatieboekje krijgt u daarna mee naar huis.

 

Melden bij de balie

Melden bij de balie

 

Wachtruimte

De wachtruimte

 

Consult

Het adviesgesprek

 

Vaccineren

De vaccinaties

 

Vaccinatiebewijs en betaling

De afhandeling

Naar boven